Ondernemen in de Koopgoot
Vorige pagina

Ondernemen in de Koopgoot

Hier start Rotterdam.

De Koopgoot biedt ruimte. Aan winkeliers, ondernemers, concepten en designers. Maar ook aan de nieuwe consument die op zoek is naar originele stijlen, smaken en belevingen. Hier ontdekken bezoekers een rijke mix van creatieve en inspirerende ondernemers, vinden ondernemers een plek die mensen samenbrengt en ambassadeurs uit verschillende culturen hun podium.

Hier start Rotterdam. Een plek die mensen samenbrengt en verrijkt

De Koopgoot, Rotterdams bekendste winkelstraat, ligt in het hart van Rotterdam. Dwars onder de Coolsingel door, met een directe toegang tot metrostation Beurs. Onze bekende trappen brengen je onder straatniveau, naar een plek vol creativiteit, cultuur en commercie. Wij zijn de verbinder van het belangrijkste verblijfsgebied in Rotterdam. Wij zijn de verbinder van Rotterdam.

Want onze bezoekers zijn divers en een weerspiegeling van Rotterdam: een stad waar de meerderheid van de bevolking behoort tot een minderheid. Een stad waar ruim 170 culturen samenkomen en die steeds meer internationale bezoekers trekt. Net als in andere wereldsteden zoeken zij naar een nieuwe stedelijke cultuur, waar iedereen zich gerepresenteerd en welkom voelt. Er is behoefte aan vernieuwing en verbinding met elkaar. Aan plekken die mensen samenbrengt en verrijkt. Die plek vinden zij in Rotterdam, onder andere in de Koopgoot. Dagelijks bezoeken duizenden mensen onze winkels.

Creatief en inspirerend

In de Koopgoot bieden we ruimte aan meer dan 40 ondernemers op het gebied van mode, design, lifestyle, sport, tech en food. Bezoekers kunnen hier terecht voor internationale fashionretailers, maar net zo goed voor Rotterdamse en vernieuwende concepten. Als ondernemer in de Koopgoot ben je onderdeel van een hechte gemeenschap. Samen werken we aan campagnes die de Koopgoot in zijn geheel en onze winkels in het bijzonder versterken. Zoals de Job Shop, een manier om nieuwe werknemers te werven in een tijd waarin goed personeel vinden lastig is. Ook werken we samen met Rotterdam Centrum om de kwaliteit van het centrum en de economische ontwikkeling ervan te versterken.
Uniek aan ons gebied is ‘De Goot’, de ruimte tussen al onze ruimtes. Op daken, onder straatniveau en alles daar tussenin. We noemen het de speelplaats van de makers. Hier leggen we verbindingen tussen merken, makers en publiek. Geven we een podium aan mbassadeurs uit verschillende culturen en stellen we jaarlijks een programmering samen waarin mode, design, muziek, lifestyle, film, fotografie, dans, sport, kunst, food en theater in bijzondere uitvoeringen en in verrassende combinaties aan bod komen. Een programma met een creatieve, commerciële en sociale impact. Een programma dat mensen trekt, verbindt en inspireert.

Places People Love

De Koopgoot is onderdeel van het Nederlandse retailplatform van CBRE Investment Management (CBRE IM). Een organisatie die gelooft dat alles valt of staat met de juiste plek. Places People Love, noemen ze dat. Als eigenaar van de Koopgoot vindt CBRE IM het belangrijk om mensen te verrassen met een aantrekkelijk aanbod van merken, in een schone, duurzame en inspirerende omgeving. Daarom richten ze zich op het creëren van plekken met een uniek karakter, verweven met de lokale omgeving en die voldoet aan de specifieke behoeften op die plek. Natuurlijk met vastgoed dat hier naadloos op aansluit. Het operationeel management wordt uitgevoerd door Cushman & Wakefield. Zij houden
continu de trends en de ontwikkelingen in de gaten en vertalen dit naar de positionering van de Koopgoot en natuurlijk het vastgoed zelf. Want de wereld verandert en retail verandert net zo hard mee. Maar uiteindelijk gaat het erom dat onze huurders kunnen doen waar zij het beste in zijn.

Wil jij ook ondernemen in de Koopgoot? Heb je een mooi initiatief of wil je graag met ons samenwerken? Neem dan contact op met Johan van Doorn, Team Lead Retail bij Cushman & Wakefield via 06-15462535

Bezoek ons ook op Facebook of Instagram.

Facts

  • Aantal winkels: 44
  • Anchors: Bijenkorf, HEMA, H&M
  • Bestaat sinds: 1996
  • Vierkante meters: 16.000 m 2
  • Lengte: 275 meter
  • Gemiddeld aantal bezoekers per jaar: 11 miljoen
  • Minuten van centraal station: 6 minuten met OV
  • Huurderstevredenheid: 8,1
  • Parkeerplaatsen: in parkeergarage Q-Park Koopgoot
  • Volgers op social media in totaal: ca. 14.000