Vorige pagina

Ondernemen in de Koopgoot

Hier start Rotterdam.

De Koopgoot biedt ruimte aan winkeliers, ondernemers, concepten en ontwerpers. Maar ook aan de nieuwe consument die op zoek is naar originele stijlen, smaken en ervaringen. Hier ontdekken bezoekers een rijke mix van creatieve en inspirerende ondernemers. Ondernemers vinden hier een plek die mensen samenbrengt, en ambassadeurs uit verschillende culturen krijgen hun podium.

Hier begint Rotterdam. Een plek die mensen samenbrengt en verrijkt.

De Koopgoot, Rotterdams bekendste winkelstraat, ligt in het hart van Rotterdam. Dwars onder de Coolsingel door, met directe toegang tot metrostation Beurs. Onze bekende trappen brengen je onder straatniveau naar een plek vol creativiteit, cultuur en commercie. Wij zijn de verbindende factor van het belangrijkste verblijfsgebied in Rotterdam. Wij zijn de verbinder van Rotterdam.

Onze bezoekers zijn divers en een afspiegeling van Rotterdam: een stad waar de meerderheid van de bevolking behoort tot een minderheid. Een stad waar meer dan 170 culturen samenkomen en die steeds meer internationale bezoekers trekt. Net als in andere wereldsteden zoeken zij naar een nieuwe stedelijke cultuur, waar iedereen zich vertegenwoordigd en welkom voelt. Er is behoefte aan vernieuwing en verbinding met elkaar. Aan plekken die mensen samenbrengen en verrijken. Die plek vinden zij in Rotterdam, onder andere in de Koopgoot. Dagelijks bezoeken duizenden mensen onze winkels.

Creatief en inspirerend

In de Koopgoot bieden we ruimte aan meer dan 40 ondernemers op het gebied van mode, design, lifestyle, sport, tech en food. Bezoekers kunnen hier terecht voor internationale fashion retailers, maar net zo goed voor Rotterdamse en vernieuwende concepten. Als ondernemer in de Koopgoot ben je onderdeel van een hechte gemeenschap. Samen werken we aan campagnes die de Koopgoot als geheel en onze winkels in het bijzonder versterken, zoals de Job Shop, een manier om nieuwe werknemers te werven in een tijd waarin goed personeel vinden lastig is. Ook werken we samen met Rotterdam Centrum om de kwaliteit van het centrum en de economische ontwikkeling ervan te versterken.

Uniek aan ons gebied is ‘De Goot’, de ruimte tussen al onze ruimtes, op daken, onder straatniveau en alles daartussenin. We noemen het de speelplaats van de makers. Hier leggen we verbindingen tussen merken, makers en publiek. We geven een podium aan ambassadeurs uit verschillende culturen en stellen jaarlijks een programmering samen waarin mode, design, muziek, lifestyle, film, fotografie, dans, sport, kunst, food en theater in bijzondere uitvoeringen en verrassende combinaties aan bod komen. Een programma met een creatieve, commerciĆ«le en sociale impact, dat mensen aantrekt, verbindt en inspireert.

Places People Love

De Koopgoot is onderdeel van het Nederlandse retailplatform van CBRE Investment Management (CBRE IM), een organisatie die gelooft dat alles staat of valt met de juiste plek. Ze noemen het “Places People Love.” Als eigenaar van de Koopgoot vindt CBRE IM het belangrijk om mensen te verrassen met een aantrekkelijk aanbod van merken, in een schone, duurzame en inspirerende omgeving. Daarom richten ze zich op het creĆ«ren van plekken met een uniek karakter, verweven met de lokale omgeving en die voldoen aan de specifieke behoeften op die plek. Natuurlijk met vastgoed dat hier naadloos op aansluit. Het operationeel management wordt uitgevoerd door Cushman & Wakefield. Zij houden continu de trends en ontwikkelingen in de gaten en vertalen dit naar de positionering van de Koopgoot en natuurlijk het vastgoed zelf. Want de wereld verandert, en retail verandert net zo hard mee. Maar uiteindelijk gaat het erom dat onze huurders kunnen doen waar zij het beste in zijn.

Wil jij ook ondernemen in de Koopgoot? Heb je een mooi initiatief of wil je graag met ons samenwerken? Neem dan contact op met Johan van Doorn, Team Lead Retail bij Cushman & Wakefield via 06-15462535

Bezoek ons ook op Facebook of Instagram.

Facts

  • Aantal winkels: 44
  • Anchors: Bijenkorf, HEMA, H&M
  • Bestaat sinds: 1996
  • Vierkante meters: 16.000 m 2
  • Lengte: 275 meter
  • Gemiddeld aantal bezoekers per jaar: 11 miljoen
  • Minuten van centraal station: 6 minuten met OV
  • Huurderstevredenheid: 8,1
  • Parkeerplaatsen: in parkeergarage Q-Park Koopgoot
  • Volgers op social media in totaal: ca. 14.000