Welkom in de Goot
Vorige pagina

Welkom in de Goot

In het midden van de Koopgoot, onder straatniveau geeft de Goot ruimte aan creativiteit en cultuur. De Goot is een tijdelijke ruimte voor eigentijdse ideeën van de maker én voor de maker. De makers vormen het hart van de Goot.

Hier wordt gemaakt, geluisterd, geschreven, gevormd, gezeefdrukt, gedanst, genoten, geborduurd, geraakt, gezien, getest, gespeeld, geschilderd, gedroomd, gesproken, gediscussieerd, gevraagd, gedurfd, gelachen, gedragen, gedraaid, gestreamd, genaaid, gefreestyled, gekleurd, geliket…
en nog veel meer.

De Goot nodigt elk kwartaal een nieuwe ambassadeur uit, iemand die het lokale én internationale karakter van Rotterdam weerspiegelt. Zij zijn Rotterdammers met een duidelijke focus en vernieuwende gedachten. In de Goot wordt een programmering gevormd door de ambassadeur en The Young, eentje die bestaat uit talks, workshops, (netwerk)bijeenkomsten, en events. Hierdoor ontstaan er onverwachte ontmoetingen én wordt de stad verbonden door creativiteit.

De Goot creëert een organische flow van nieuw publiek in de Koopgoot. En, het blijft niet bij één ruimte. Om de Goot voelbaar te maken door de gehele Koopgoot zijn de etalages van leegstaande winkelpanden een wisselende openlucht galerie voor fotografie talenten. In samenwerking met Unseen & Art Rotterdam is in de eerste periode het werk te zien van Rotterdamse fotografen Stacii Samidin en Jan Henderik.

De eerste paar maanden is de Goot een Fashion Makers Space. Een thema dat past bij het winkelaanbod in de Koopgoot, maar een andere invulling draagt.

Tijdens winkeltijden worden er niet producten getoond, maar juist actief met handen gewerkt aan kledingstukken. Hierdoor krijgt het vermaken van kleding nieuwe waarde.

Deze periode is de hoofd ambassadeur Sam Cruden. Sam heeft een diepgaande kennis van textiel, een scherp oog voor fotografie en passie voor muziek. Het programma draait deze periode om Sam als maker, kunstenaar, Rotterdammer en human being.

Sam maakt van de Goot een jeans bar waar denim uit elkaar wordt gehaald en gehercreëerd. Op industriële naaimachines wordt ter plekke nieuwe kleding gevormd. Naast Sam werkt Cheraine Baljé met de techniek van tuften, Nen Xavier cureert kleding en Tailors & Wearers delen hun inspirerende kennis van Afro-Surinaamse klederdracht.

 

Welkom in de Goot.

Hier start Rotterdam.

De Goot

Beurstraverse 154
3012 AT Rotterdam